A tehetségkutató szó hallatán, eszedbe jutnak a nagy televíziós show műsorok, amelyeknek legfőbb célja a szórakoztatás és a nézettségi rekordok döntögetése. Ezekben a műsorokban nagyon hamar, nagyon sok rajongót szerezhetsz, de ezeknek a műsoroknak az alapvető érdekük a állandó változás, az új "sztárok" keresése, ezért Te csak a műsor ideje alatt vagy érdekes.

A Peron Music Alapítványnál abban hiszünk, hogy a siker kulcsa a folyamatosságban van, ahol igaz, hogy lassabban éred el a célodat, de minden apró lépcsőfok megmászása abban segít, hogy minőségi rajongó tábort alakíts ki, akik lojálisak maradnak hozzád és hogy tehetségedet szakmai szinten elismerjék.

A Peron Music Tehetségkutató Fesztivál szakmai rendezvény, amely 1993-ban indult el a Peron Music Alapítvány szervezésében, Tatabányán.

Alapvető célunk, hogy a feltörekvő zenekarok számára legyen olyan fórum, ahol megmutathatják tehetségüket, és kapcsolatokat építhetnek a zeneipar különböző szereplőivel (zenekarok, menedzserek, zenészek, zenetanárok, koncert- és fesztiválszervezők, hang- é fénytechnikusok, stb...).

Célunk továbbá, hogy a Peron Music Alapítvány által szervezett tehetségkutató fesztiválok a lehető legjobb helyszínen, színpadon, és technikai körülmények között valósuljanak meg. Fontosnak tartjuk, ezért valamennyi állomásunkon törekszünk a legjobb kép- és hangminőségben rögzíteni a rendezvényt, amely így jó minőségben marad meg az utókornak, és a zenekaroknak tudunk egy-egy live session klipet adni ajándékba.

Szintén saját innováció a szakmai zsűri mellett megtalálható diák vagy ifjúsági zsűri munkája, amely a közönség reakcióját, véleményét és pontjait adja hozzá a szakmai zsűri véleményéhez.

Tehetségkutató Fesztiváljainkat a folyamatosság, a pártatlanság, az innováció, a kiszámíthatóság, és a magas szakmai színvonal jellemzi.

2012 óta folyamatosan nyitunk a külhoni területek felé, és kapcsoljuk be a hazai zenei vérkeringésbe a Kárpát-medencében alkotó zenekarokat. Így jelenleg 4 országban (Magyarország, Szlovákia, Románia, Szerbia), hat Peron Music Tehetségkutató fesztivál ad lehetőséget a feltörekvő zenekaroknak a bemutatkozásra.

Ugyanebben az évben, azaz 2012-ben útjára indult a Hanfoglaló Magyarország, amely 2014-től Öröm a zene néven működik, és rendszerbe fogja a megyei, regionális tehetségkutató fesztiválokat.

A Peron Music Tehetségkutató Fesztivál kapcsolati rendszerével és közel 30 éves zeneipari múltjával abban tud neked segíteni, hogy bekapcsolódj ebbe a folyamatba és bekerülj abba a körbe, ahol a könnyűzenei fiatal tehetségeket kiemelten támogatják.

Velünk tartasz? Jelentkezz előadóként vagy zenekaroddal a Peron Music Alapítvány valamelyik Tehetségkutató Fesztiváljára!