A Peron TehetségközpontCélunk

... elindítani és meghonosítani régiónkban az intézményesített könnyűzenei oktatást, és tehetséggondozást.

... elérni, hogy a zenei tanulmányok terén valódi választás lehessen a könnyűzenei képzés. Ne a pénztárca, hanem az igény dönthesse el a választást!

A Peron Music Alapítvány több, mint negyed évszázada dolgozik a tehetséggondozásban, amely időszak alatt számos programot és fesztivált, képzéseket, táborokat valamint tanácsadásokat szerveztünk.

Tanáraink, oktatóink szeretnék, ha minél több érdeklődő felkeresné őket, hiszen kortól függetlenül bárkit szívesen látnak aki könnyűzenét szeretne tanulni!

Hisszük, hogy a könnyűzene a kultúránk része, értéket ad, közösséget szervez, és erősíti az egészséges énképet.

Ha minden vágyad, hogy zenélj, de eddig...

  • nem találtál olyan helyet, ahol a könnyűzenén keresztül tanulhatsz meg zenélni;
  • nem találtál számodra megfelelő zenetanárt;
  • nem szeretnél Budapesten vagy Győrben tanulni, mert messze vannak tőled;
  • nem kerültél be valamiért állami zeneiskolába, vagy nem szeretnél oda járni;
  • a magántanár nem vált be;
  • csalódtál a hagyományos zeneoktatási rendszerben;
  • vagy csak többet vártál volna egy egyszerű zeneóránál, esetleg nagyobb támogatást a zenei céljaiddal kapcsolatban

...akkor nálunk a helyed!


A beiratkozás folyamatos!

  • Egyénileg tanítunk, így nem maradsz le semmiről.
  • Nem az a cél, hogy fél év alatt valamilyen előírt szintet elérj, hanem az, hogy megszeress és megtanulj zenélni.
  • Abban a ritmusban haladsz, ahogy neked jó.

Hangszeres képzéseink mellett fontosnak tartjuk a zeneiség, a zenekészítés, a zenélés komplexitásának megismerését, ezért különböző kurzusokat, szakköröket, workshopokat, tanfolyamokat indítunk a dalszövegírás, a zeneszerzés, a hangtechnikai alapok megismerése, a kreativitás fejlesztése, és a zenekari gyakorlat megszerzése céljából.

Rendkívül fontos a közösség, a közös alkotás, az együttlét és a barátságok kialakítása. Ennek érdekében 2019 nyarán útjára indult a ZeneMánia táborunk, amely minden évben egy hét együttlétet jelent a zenészeknek, zenetanároknak, zenei szakembereknek. 

Mit tanulhatsz nálunk?

Hangszeres képzés

Dobon, gitáron, basszusgitáron és billentyűkön tanulhatsz meg játszani a Tehetségközpontban. Emellett jelentkezhetsz elektronikus zene, zenei producer, pop zeneszerzés, és ének képzésre is!

Zenekari gyakorlat

Bárki bármit is mond, a zenélés egy alkotóközösségben a legjobb. Mi ebben hiszünk, és megmutatjuk neked, hogy ez így is van. Ennek érdekében különféle zenekari formációkat hozunk létre diákjainkból, ahol zenekari gyakorlatvezető tanáraink segítségével, és egymást figyelve tanulhatjátok meg a zenekarozás csínját-bínját.

Zeneelmélet

Mint minden tudománynak, a zenének is van alapja, az elméleti ismeretek. Ennek elsajátításában segítünk. Hisszük, hogy az elméletet is lehet érdekesen és érthetően tanítani.

A zeneelmélet-órákon elsajátítod a zenéléshez szükséges elméleti tudást, ritmikai gyakorlatokon, hallásfejlesztésen vehetsz részt. Ezen felül fontosnak tartjuk a tudatos zenehallgatást, ezért ezzel is foglalkozunk.

Dalszövegírás, zeneszerzés

A könnyűzenében a legtöbb gondolatodat és az üzenetedet a dalszövegen keresztül adod át az embereknek. Ezért fontos, hogy megtanulj olyan szövegírási technikákat, amelyekkel megtalálod a saját hangod és elfelejted az unalmas közhelyeket.

Lehet, hogy már tudsz játszani a hangszereden és írtál már dalokat, de mégsem jönnek a sikerek és nem énekli veled együtt többezer ember a saját dalodat. A dalírás alapjait neked is el kell sajátítanod, ezek után jöhet a stílusod megteremtése.