Peron Music Tehetségkutató Fesztiválok

A tehetségkutató szó hallatán, eszedbe jutnak a nagy televíziós show műsorok, amelyeknek legfőbb célja a szórakoztatás és a nézettségi rekordok döntögetése. Ezekben a műsorokban nagyon hamar, nagyon sok rajongót szerezhetsz, de ezeknek a műsoroknak az alapvető érdekük a állandó változás, az új "sztárok" keresése, ezért Te csak a műsor ideje alatt vagy érdekes.


A Peron Music Alapítványnál abban hiszünk, hogy a siker kulcsa a folyamatosságban van, ahol igaz, hogy lassabban éred el a célodat, de minden apró lépcsőfok megmászása abban segít, hogy minőségi rajongó tábort alakíts ki, akik lojálisak maradnak hozzád és hogy tehetségedet szakmai szinten elismerjék.

A Peron Music Tehetségkutató Fesztivál szakmai rendezvény, amely 1993-ban indult el a Peron Music Alapítvány szervezésében, Tatabányán.

Alapvető célunk, hogy a feltörekvő zenekarok számára legyen olyan fórum, ahol megmutathatják tehetségüket, és kapcsolatokat építhetnek a zeneipar különböző szereplőivel (zenekarok, menedzserek, zenészek, zenetanárok, koncert- és fesztiválszervezők, hang- é fénytechnikusok, stb...).

Célunk továbbá, hogy a Peron Music Alapítvány által szervezett tehetségkutató fesztiválok a lehető legjobb helyszínen, színpadon, és technikai körülmények között valósuljanak meg. Fontosnak tartjuk, ezért valamennyi állomásunkon törekszünk a legjobb kép- és hangminőségben rögzíteni a rendezvényt, amely így jó minőségben marad meg az utókornak, és a zenekaroknak tudunk egy-egy live session klipet adni ajándékba.

Szintén saját innováció a szakmai zsűri mellett megtalálható diák vagy ifjúsági zsűri munkája, amely a közönség reakcióját, véleményét és pontjait adja hozzá a szakmai zsűri véleményéhez.

Tehetségkutató Fesztiváljainkat a folyamatosság, a pártatlanság, az innováció, a kiszámíthatóság, és a magas szakmai színvonal jellemzi.

2012 óta folyamatosan nyitunk a külhoni területek felé, és kapcsoljuk be a hazai zenei vérkeringésbe a Kárpát-medencében alkotó zenekarokat. Így jelenleg 4 országban (Magyarország, Szlovákia, Románia, Szerbia), hat Peron Music Tehetségkutató fesztivál ad lehetőséget a feltörekvő zenekaroknak a bemutatkozásra.

Ugyanebben az évben, azaz 2012-ben útjára indult a Hanfoglaló Magyarország, amely 2014-től Öröm a zene néven működik, és rendszerbe fogja a megyei, regionális tehetségkutató fesztiválokat.

A Peron Music Tehetségkutató Fesztivál kapcsolati rendszerével és közel 30 éves zeneipari múltjával abban tud neked segíteni, hogy bekapcsolódj ebbe a folyamatba és bekerülj abba a körbe, ahol a könnyűzenei fiatal tehetségeket kiemelten támogatják.

Velünk tartasz? Jelentkezz előadóként vagy zenekaroddal a Peron Music Alapítvány valamelyik Tehetségkutató Fesztiváljára!

FELHÍVÁS

Meghirdetés: Jellemzően 6 hónappal a rendezvény előtt hirdetjük meg a tehetségkutatókat saját social média oldal és esemény segítségével.

Jelentkezés: Online jelentkezési felület kitöltésével, amely az alábbiat tartalmazza

 • egy youtube vagy egyéb link (max. 3 dal)
 • a nevezésekben csak saját szerzeményeket fogadunk el, amelyeknek még nincs kiadói változata, országosan terjesztett megjelenése
 • a program amatőr zenekarok számára szól, tehát nem jelentkezhetnek rádiós és kiadói múlttal rendelkező zenekarok (a saját kiadás és a helyi lokális médiumokban való megjelenés még nem kizáró ok)
 • nem fogadhatjuk el olyan zenekarok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak.
 • a szerzemények közül legalább egynek magyar nyelven kell elhangoznia

Kiválasztás: A jelentkező zenekarok közül előzsűrizés keretében, a döntőn is használt szempontrendszer és pontozás segítségével kiválasztjuk a fesztiválon (döntőn) fellépő 10-14 zenekart.

Döntő: Élőben előadott 15 perces (max. három dal) minikoncert

 • A szervezők számára el kell juttatni a dalok szövegét, amelyet a zsűri megkap nyomtatott formában
 • A tatabányai döntőbe jutó zenekarok nevezési díjat fizetnek, a külhoni döntők jelenleg díjmentesek

Szempontrendszer és pontozás:

 • hangszeres tudás (10 pont)
 • szöveg (10 pont)
 • egyediség, eredetiség törekvései (20 pont)
 • összkép megítélése (10 pont)

A zsűribe válogatott szaktekintélyek a produkciók előnyeit és hátrányait elemzik, segítve ezzel a produkciók szakmai továbblépését. A zenekarok előnyeit a zsűri a szóbeli értékelésen emeli ki, valamint tanácsokat ad a hátrányok leküzdésére. A szóbeli értékelés a produkciók végén általánosan, a díjazás után zenekarra szabottan, részletezve történik.

A végleges sorrend és díjazás a pontozás összesítése utánkonszenzussal alakul ki.

Díjak: a Peron Music Tehetségkutatón fellépéseket, hangfelvételt, zenei kiegészítőket, videoklipet, média támogatást, és zenei/hangszeres fejlesztési lehetőségeket lehet nyerni. A tatabányai döntőről nevezési díj nélkül lehet bekerülni Paksra és Balatonboglárra a tehetségkutatóra, illetve az Öröm a zene Tehetségkutató döntőjébe is.

Zsűritagok: Az állandóság és a folyamatos változás is jelen van a zsűri kiválasztásában. A szakmai zsűri tagjai zenekiadóktól, szervezőirodáktól, rádióktól, hangstúdióktól érkeznek, illetve neves zenészekkel, zenepedagógusokkal egészülnek ki. A zsűritagok kiválasztásánál fontos szempont a függetlenség és pártatlanság. Olyan zsűritagot választunk, aki képes megfogalmazni és megerősíteni a zenekar előnyöstulajdonságait, és a fejlődés érdekében javaslatokat fogalmaz meg.

Előkészítő dokumentumok

Zsűri kisokos:

A zsűri kisokos a zsűritagok számára ad tájékoztató jellegű információkat. A kisokos tartalmazza a zenekarok fellépési sorrendjét, a program menetrendjét, információt a zenekarról (név, tagok, hangszerek, pályakép leírása, eredmények, honnan érkezett..) röviden. A kisokost a házigazda szervezet állítja össze a rendelkezésre álló információkból, majd a zsűritagoknak eljuttatja a rendezvény előtt.

Zenekari kisokos:

A zenekari kisokos a tehetségkutatón fellépő zenekar számára nyújt tájékoztatást, amely a következő információkat tartalmazza:

 • a nap menetrendje beállásokkal, fellépésekkel
 • az öltözők beosztása, használata
 • technika feltételek, színpadi lehetőségek
 • közeli étkezési lehetőségek, hangszerboltok

A kisokost a házigazda szervezet állítja össze, majd kiosztja a zenekaroknak a rendezvény előtt.

Díjak:

 • Öröm a Zene-döntő: A tehetségkutató nyertese bekerül az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint.
 • Riport készül a győztes zenekarral, amely megjelenik a Musicmédia FB oldalán.
 • Újfalusi Gábor díjat kap egy fiatal, a jövő számára ígéretes könnyűzenei tehetség.
 • hangszeres eszközök, kiegészítők
 • hangfelvételi lehetőség stúdiókban
 • Live Session videóklip készítés minden fellépőről a rendezvényen
 • fellépések (klubok, fesztiválok, stb...)
 • fejlesztő programok
 • rádiós és televíziós szereplések