KIK VAGYUNK

Ez a mi történetünk


A Peron Music Alapítvány 1993 óta támogatja a hazai amatőr könnyűzene fejlődését. Az amatőr könnyűzenei tehetséggondozás alapjait tettük le Cserteg Istvánnal, Viktor Mátéval és Berki Tamással.

Célcsoportunk kezdetek óta az önmagukat-, kibontakozási lehetőségeiket-, bemutatkozási terepüket kereső, alkotóvággyal élő fiatalok.

Alapítványunk az 5 fős kuratóriumon kívül számos önkéntessel működik. Munkánkat a partnerség, az innovatív gondolkodás, a lelkesedés, az odafigyelés másokra és a magas fokú szakmaiság jellemzi. 

Az elmúlt közel 30 évben az alábbi területeken értünk el eredményeket:

  1. Több ezer kazetta, CD, CD-ROM, DVD, könyv kiadásával több tízezer emberhez juttattuk el a tehetségeket
  2. A több mint 25 alkalommal megrendezett Peron Music Tehetségkutató, a több, mint 15 külhoni Peron Music Tehetségkutató (Székelyföld, Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja), a 20 éves TAZ-Mánia Fesztivál, és a Könnyűzenei Tehetségek Találkozója, az öt éven át tartó In memoriam sorozat több ezer fiatalt segített abban, hogy megmutathassák a bennük rejlő tálentumot.
  3. Az általunk országos vagy nemzetközi fesztiválra delegált zenekarok, az országos médiában bemutatkozó fiatal tehetségek (Nemtom zenekar, Agregator, Szatmári Juli, Margaret Island, Kalef, stb...) több százezer emberhez jutottak el zenéjükkel.
  4. Fejlesztő programjaink (Tatabányai Zenészegylet, 2005. Tatabánya - Kulturális jövőkép megalkotása, 2005. Révfülöp - Z-PONT, a dunántúli első zenei partnerség indítása, 2006 Tatabánya - Partnerség a kultúrában, 2007. Tatabánya - Civil Nap indítása, 2010. Tehetségpontok, tehetségkonferenciák a Komárom-Tata-Tatabánya vonalon, 2013. Tatabánya - Dobbantó Klub indítása, 2013. PeronTV - Online zenei magazinműsor) hozzájárultak ahhoz, hogy a városban, a megyében és az országban is megismerjék azokat az értékeket, amelyek mindenkiben ott rejlenek.
  5. Táborainkban (Svájc, Oroszország, Erdély, Magyarország) közel 4000 fiatal köthetett barátságokat, ismerhette meg önmagát, és építhette fel saját életét. A Peron táborok egyaránt szólnak a varázslatos személyiség kialakulásának lehetőségeiről, és a közösségi szellemről is. Legfontosabb a minél nagyobb fokú önállóság megteremtése, és önmagunk megtalálása.
  6. Hiszünk a közösség építő erejében. Hisszük, hogy a teremtő energiával rendelkező emberek építik és működtetik a közösségeket. Ezért valamennyi kulturális tevékenységünk és programunk nem titkolt célja a közösségek alakítása, támogatása, segítve, hogy ezek az emberek egymásra és közösségre leljenek. Országos ismertségünkkel, és partneri hálózatunkkal is a kisebb és nagyobb közösségeket szolgáljuk.

Zenei programok és fejlesztések

1993. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál elindítása
1997-2017. Tatabányai Zenészegylet, TAZ-Mánia Fesztivál
2005. Z-PONT - az első dunántúli zenei partnerség indítása
2010. Tehetségpontok, tehetségkonferenciák a Komárom-Tata-Tatabánya vonalon
2012. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató elindítása
2012. KönnyűZenei Tehetségek Találkozója
2013. Dobbantó Klub indítása
2013. PeronTV - Online zenei magazinműsor
2014. In memoriam sorozat elindítása
2017. Kolozsvári tehetségkutató indítása
2018. Marosvásárhely és Magyarkanizsa bekapcsolása a tehetségkutatásba
2020. Kárpátalja bekapcsolása a tehetségkutató rendszerbe


Támogasd küldetésünket