HOT JAZZ BAND,
A NYUGHATATLAN


2023. május 12. péntek

kapunyitás: 19:00
koncert: 20:00

Jegyárak:
- early bird: 2 500 Ft
- kedvezményes elővétel: 3 200 Ft
- normál és helyszíni: 4 000 Ft


A 2020-ban harmincöt éves fennállását ünneplő Hot Jazz Band zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés (Karády-, Kabos-, Jávor-, Latabár-filmek zenéinek) korhű megszólaltatóiként ismer és szeret a hazai hallgatóság.

Az 1990-es évek második felében egyedüli magyar jazz-zenekarként négy nemzetközi versenyt nyertek Franciaországban, ezek közt a legkiemelkedőbb a St. Raphael-ben megrendezett Nemzetközi New Orleans Jazz Verseny, ahol 54 zenekar közül hozták el az első díjat. Amerikában, a jazz szülőhazájában hat ízben jártak. A kaliforniai Sacramento-ban, a világ legnagyobb szabású jazz-találkozóján kétszer voltak a fesztivál legnépszerűbb zenekara. Tavaly jelent meg 14. lemezük "egy kis malac" címmel, ami főként gyerekeknek íródott dalokból áll. A Hot Jazz Band kétszer részesült eMeRTon díjban, megkapta a Líra-díjat, a Louis Armstrong Emlékdíjat, az Ezüst Életfa díjat, 2015-ben Kossuth-díjat kapta meg.

https://youtu.be/e23GkwJ94jI

A Nyughatatlan saját dalaiban autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly találkozik. A zenekar 2022-ben a fődíjat, azaz az "Entertainers of the Year" díjat hozta el az amerikai Texas Sounds Country Music Awards fesztiválról.
Hatodik angol nyelvű lemezüket Texasban, a texasi Rosewood stúdióban fejezték be, az albumra tizenegy saját szerzemény került fel. A "menni Amerika" szerzeményük egy osztrák, egy lengyel és egy magyar válogatáslemezre is felkerült. Kilenc országban koncerteztek, a műsoruk az 50-es évek rockabilly hangulatát idézi meg. Saját szerzeményeik mellett Johnny Cash feldolgozásokat adnak elő.

https://youtu.be/zQwJt_BtEN4